Fodor

Névnapok:

Augusztus 1.
Szeptember 2.
Október 4.
Október 25.

Fodor név jelentése és eredete

Eredet és jelentés

A Fodor egy tradicionálisan magyar keresztnév és vezetéknév, amely a régi magyar „fodrász” vagy „fodroz” szavakból ered. Az elnevezés története összekapcsolható a víz felszínén hullámokat keltő fodrozódás képével, valamint a haj göndörítésével, formázásával. A név viselői gyakran büszkék lehetnek erre a gazdag kulturális örökségre, amely összeköti őket a régmúlt kézműves művészeteivel.

Híres emberek a Fodor névvel

  • Fodor Tamás – Magyar színművész és rendező, ismert többek között a Katona József Színház egyik alapítótagja.
  • Fodor Gábor – Magyar politikus, jogász és egykori oktatási miniszter.
  • Fodor Zsóka – Magyar színésznő, a Barátok közt című televíziós sorozat egyik főszereplője volt.
  • Fodor András – Magyar költő, író és könyvtáros, a XX. századi magyar irodalom jelentős alakja.

A Fodor név becenevei

A Fodor névnek több becézett formája is van, amelyek inkább baráti körben használtak. Íme néhány példa:

  • Fodi
  • Fodi
  • Fodó
  • Fodri

Számmisztikai elemzés

A Fodor név számmisztikai elemzése alapján a nevelemzők gyakran a 6-os számhoz kapcsolják. A 6-os szám a harmónia, a szeretet és a család számaként ismert. Azok, akiknek a neve ezen szám hatása alatt áll, általában békés, szeretetteljes és együttérző személyiségek.
Részletesebben elemezve, a 6-os szám hatása alatt álló egyének gyakran érzékenyek mások problémáira és segítőkészek. Ők azok, akik mindig készen állnak tanácsot adni és támogatni barátaikat és családtagjaikat. Emellett a 6-os szám a szépség, a művészetek és az esztétika iránti vonzódást is jelzi, ami összhangban állhat a Fodor név esztétikai és művészeti eredetével.
Azonban fontos megjegyezni, hogy a számmisztika csak egy lehetséges megközelítés arra, hogy milyen jellemvonásokat és energiákat hordozhatunk magunkban a nevünk alapján. A személyiségünk sok más tényezőből is kialakul, beleértve a neveltetésünket, környezetünket és egyéni tapasztalatainkat.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek