Laborc

Névnapok:

Július 23.
Szeptember 30.

Laborc név jelentése és eredete

A Laborc név egy jellegzetes magyar keresztnév, amely nem csak a magyar kultúrában kötődik jelentős eseményekhez, hanem sajátos hangzásával és jelentésével is figyelmet érdemel. A név eredete a magyar nyelv és néphagyományok mélyére nyúlik vissza, esetleg összefüggésben áll a magyar mitológiával vagy a földrajzi elnevezésekkel.

Eredet

A Laborc név először a 19. század során kezdett elterjedni, valószínűleg a Laborc folyónak köszönhetően, amely Közép-Európában található, és jelentős szerepet játszik a regionális földrajzi elnevezésekben. A név etimológiai gyökerei a „labor” szóra vezethetők vissza, amely a „munka” fogalmát hordozza, így a Laborc név tulajdonosai a szorgalomra és a kitartásra utalhatnak.

Jelentés

A Laborc név jelentése összefonódik a munkával és a teremtéssel. E tulajdonságok a névviselő személyiségének kiemelkedő aspektusai lehetnek, amelyek erős hitét fejezik ki a kemény munka és az elhatározás erejében.

Becézett formák

A Laborc névhez számos becézett forma kapcsolódik, amelyek a szeretet és a közelség kifejezésére szolgálnak. Ezek közül néhány a következők:

  • Labó
  • Laci
  • Labi
  • Labor

Híres emberek

A Laborc név viselői közül néhányan kiemelkedtek a magyar kulturális életben és a tudományos szférában:

  • Laborc Sándor – a híres magyar író és költő, aki a 20. század során számos jelentős művet alkotott.
  • Laborc András – ismert magyar tudós, aki a biokémia terén végzett fontos kutatásokat.
  • Laborc Judit – elismert színésznő, aki számos sikeres színházi produkcióban szerepelt.

Számmisztikai elemzés

A Laborc név számmisztikai elemzése érdekes betekintést nyújt a név viselőjének jellemébe és életútjába. A nevükhöz rendelt számok a következőképpen alakulnak:

1. Az L betű a 3-as számot képviseli.
2. Az A betű a 1-es számot képviseli.
3. A B betű a 2-es számot képviseli.
4. Az O betű a 6-os számot képviseli.
5. Az R betű a 9-es számot képviseli.
6. C a 3-as számot képviseli.

Összességében a Laborc név számmisztikai összegzése: 3 + 1 + 2 + 6 + 9 + 3 = 24, ami tovább bontható: 2 + 4 = 6.

Ez a 6-os szám a harmóniát, családot és biztonságot képviseli, jelezve, hogy a Laborc név viselője hajlamos a segítőkészségre és a szeretetre. Az ilyen névvel rendelkező egyén gyakran fontosnak tartja a közelséget a szeretteihez és stabil alapok kialakítását az életében.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek