Lana

Névnapok:

Május 9.
Lana névnapok: Május 9.  

Lana név eredete és jelentése

A Lana egy nõi keresztnév, melynek eredete több forrásból is eredhet. A legelterjedtebb elképzelés szerint a Lana az angol nyelvbõl származik, ahol az „égi” vagy „különleges” jelentéssel bír. Más források szerint az olasz „Elena” névbõl származik, melynek jelentése „fényes” vagy „ragyogó”.

A Lana név jelentése és magyar fordítása

A Lana név jelentése több értelemben is értelmezhetõ, és az eredettõl függõen változhat. Általában az „égi” vagy „ragyogó” jelentés kapcsolódik hozzá.

Híres magyar emberek neve Lana néven

  • Jelenleg nincsenek ismert híres magyar emberek a Lana névvel.

Híres külföldi emberek neve Lana néven

  • Lana Del Rey: Amerikai énekesnõ és dalszerzõ, aki számos slágert és albumot adott ki, és világszerte ismert a karakteres hangjáról és dalszövegeirõl.

Lana név becézett formái

A Lana névnek számos becézett formája lehet, köztük néhány gyakori példa: Lani, Lanuska, Lánci.

Név számmisztikai elemzése

A Lana név számmisztikai elemzése során a betûk numerikus értékeinek összege alapján kiszámolható a név számértéke. Az alábbi táblázatban láthatóak a betûk numerikus értékei:

  • L: 3
  • A: 1
  • N: 5
  • A: 1

Összeadva ezeket az értékeket: 3 + 1 + 5 + 1 = 10. Majd az összeget számmisztikai értékekre bontva (ha szükséges): 1 + 0 = 1. Ez azt jelenti, hogy a Lana név számmisztikai értéke 1.

A számmisztikai elemzés szerint az 1-es szám jelképezi az új kezdeteket, a függetlenséget és az önállóságot, ami azt sugallja, hogy a Lana nevû személy általában céltudatos és határozott egyéniség lehet.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek