Masa

Névnapok:

Január 23.
Augusztus 15.

Mása Név Jelentése és Eredete

A Mása név a hálás kifejezés egyik formája, amely a bibliai Martha név orosz-magyarázata. Eredetileg héber gyökerekkel rendelkezik, ahol a „Martha” név jelentése „úrnő” vagy „hölgy”. A Mása név sok országban népszerű, különösen az orosz és a kelet-európai kultúrákban. A név lelki és érzelmi vonatkozásai közt szerepel a gondoskodás, a szeretet, valamint a bizalom.

Becézett Formák

A Mása névnek számos becézett formája létezik, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

  • Masi
  • Masa
  • Mássa
  • Mási

Híres Emberek a Mása Névvel

A Mása név viselői múltjában és jelenében is találunk számos híres személyt. Az alábbiakban néhány figyelemre méltó esemény és figura található:

  • Mása Aleinikova – Orosz művésznő, aki a kortárs művészet területén szerzett hírnevet.
  • Mása Malinovskaya – Népszerű orosz influenszer és blogger.
  • Mása Célková – Cseh színésznő, aki több nemzetközi sikerfilmben is szerepelt.
  • Mása Dragunova – Orosz gyermekregény író, aki sok fiatal olvasót nyert meg magának.

Számmisztikai Elemzés

A Mása név számmisztikai elemzése alapján a számok és a betűk összefonódása fontos információt hordoz. A névhez tartozó számok a következőképpen alakulnak:

Mivel a név 4 karakterből áll, az egyes betűkhez a következő numerikus értékeket rendelhetjük:

  • M = 4
  • A = 1

A betűk összeadása: 4 + 1 + 3 + 1 = 9

A 9-es Szám Jelentése

A számmisztikában a 9-es számot a teljesség, a bölcsesség és az önzetlenség szimbólumának tartják. Azon emberek, akinek a neve 9-es számot képvisel, hajlamosak a mások iránti empátiára és a társadalmi ügyek iránti elkötelezettségre. A Mása név viselői tehát sokszor a közösség támogatására, valamint az emberek közötti harmónia megteremtésére törekednek.

Pszichológiai Jellemzők

A Mása név viselői általában erőteljes érzésekkel és intuíciónak örvendenek. Optimista személyiségük révén képesek másokat inspirálni és motiválni. Szeretnek kreatív tevékenységeket végezni, amit sok esetben a művészetek területén való kifejezésformájuk révén valósítanak meg.

A Név Energiája

A Mása név élete során gyakran vonzza be azokat a lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a személyes fejlődéshez és a kapcsolatok megerősítéséhez. Az emberek és közösségek közötti kapcsolatépítés kiemelt szerepet játszik a viselője életében. A Mása név tehát nem csupán egy egyszerű keresztnév, hanem egy mélyebb jelentéssel bíró identitás is, amely mind érzelmi, mind társadalmi szempontból gazdagítja viselőjét.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek