Méra

Névnapok:

Méra név jelentése és eredete

A Méra név jelentése

A Méra név magyar női név, amely a „mér” szóból származik, jelentése „mérce” vagy „mérőeszköz”. A név általában mérlegelésre, értékelésre utal, így a Méra névviselők személyiségében is megjelenhetnek olyan tulajdonságok, mint a racionalitás, az analitikus gondolkodás és a precizitás.

Eredete

A Méra név eredete lehet román, ahol a „măra” szó a „mérce” jelentésével bír. Emellett a név lehet a „Mér” név női párja is, amely a magyar névhasználatban a XX. század második felében kezdett elterjedni. A méra név ritkasága hozzájárul ahhoz, hogy viselői általában egyedi és megkülönböztethető személyiségek legyenek a közösségükben.

Híres emberek a Méra névvel

  • Méra Gyöngyi – Magyar színésznő, aki több televíziós sorozatban és színházi produkcióban szerepelt.
  • Méra János – Neves festőművész, aki a modern magyar képzőművészet fontos alakja.

Becézett formák

A Méra név több becézett formával is rendelkezik, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

  • Mérci
  • Méró
  • Mérike

Számmisztikai elemzés

A méra név számmisztikai elemzéséhez a név betűit számértékeikre kell átváltani. Az alábbi táblázat segítségével meghatározhatjuk a Méra név számértékét:

Betű
Számérték

M
4

5

R
9

A
1

A méra név összértéke: 4 + 5 + 9 + 1 = 19.

A szám 19 a számmisztika szerint különböző jelentésekkel bír. Ez a szám az innovációt, a változást és a fejlődést jelképezi. A 19-es szám az intuíciót és a belső bölcsességet is képviseli, amely segíti a névviselőt abban, hogy mindig a helyes utat válassza életében. Az ilyen emberek általában karizmatikusak és vonzó személyiségekkel rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy a középpontban legyenek.

A Méra név viselőinél megfigyelhető tulajdonságok

A Méra név birtokosai gyakran kifejezett elemzők, akik képesek mélyen átgondolni a helyzeteket, és higgadtan hozni döntéseiket. Racionalitásuk mellett erős érzelmi világuk is van, ami lehetővé teszi számukra, hogy megértsék mások érzéseit. A Méra név viselői gyakran kreatívan is gondolkodnak, és szeretik a művészetek különböző ágazatait.

Társadalmi és kulturális hatás

A Méra név viselői általában képesek másokat inspirálni, erős jelenlétet sugároznak, amely környezetükben változásokat hozhat. Ez a név sok esetben egyedi és figyelemfelkeltő, ami miatt viselője különleges figyelmet kap a közösségekben. A név kapcsolódik a társadalmi értékekhez és az együttérzéshez is, így a Méra név viselői hajlamosak a közösségi tevékenységekre, és keresik azokat a lehetőségeket, ahol segíthetnek másoknak.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek