Tódor

Névnapok:

Február 6.

Tódor Név Jelentése és Eredete

A Tódor név a magyar nyelvterületen elterjedt keresztnevek egyike, amely különleges jelentéssel bír. A név származása a latin Thodorus névre vezethető vissza, amely a görög Theod?ros – „Isten ajándéka” – névből alakult. A Tódor név tehát szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen a birtoklása az Isteni kegy ajándékaként értelmezhető.

Tódor Név Híres Viselői

Sok híres ember viseli a Tódor nevet, akik különböző területeken értek el kiemelkedő eredményeket. Kiemelhetjük például:

  • Tódor László – a neves magyar színész, akinek pályafutása több mint három évtizedet ölel fel.
  • Tódor György – sikeres tudós, aki a matematikai kutatásaival járult hozzá a tudományos közösséghez.
  • Tódor Zsuzsanna – elismert írónő, akinek művei nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is népszerűek.

Tódor Név Becézett Formái

A Tódor névnek megannyi becézett formája létezik, amelyek közelebb hozzák a nevet a mindennapi használathoz és a személyes kapcsolatokhoz. A leggyakoribb becézett formák a következők:

  • Tódi
  • Tódička
  • Tódik
  • Tódy

Számmisztikai Elemzés

A név számmisztikai elemzése során a nevet alkotó betűket számokra fordítjuk, és ezek összegzése révén különböző jelentéseket és karakterjegyeket deríthetünk fel. A Tódor név számokkal való ábrázolása a következőképpen alakul:

Betű
Szám

T
2

Ó
6

D
4

O
6

R
9

Most összeadjuk a számokat: 2 + 6 + 4 + 6 + 9 = 27. A kapott számot még egy számjegyűvé redukáljuk: 2 + 7 = 9.

A 9-es Szám Jellemzői

A 9-es szám a számmisztikában a végesség, a teljesség és a bölcsesség szimbóluma. Azok, akik a Tódor nevet viselik, gyakran nagyon érzékenyek és empatikusak, hajlamosak mások segítésére. Ugyanakkor kreatív gondolkodásmóddal és mély megértéssel rendelkeznek a világ dolgai iránt. Ezek a személyek gyakran vonzódnak a művészetekhez és a spirituális kérdésekhez, amelyek révén képesek mélyebb értelmet nyerni az életben.

Következtetések

A Tódor név gazdag jelentésű és hagyományokkal teli. Híres viselői, becézett formái és számmisztikai elemzése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a név egyedi és értékes része legyen a magyar névadási szokásoknak. Azok, akik ezt a nevet hordozzák, különleges ajándékkal bírnak, amely magában foglalja a kreativitást, az érzékenységet és a bölcsességet.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek