Amin

Névnapok:

Amin névnapok:

 

Amin: Az iszlám világban gyakori férfinév

Az Amin név eredete

Az Amin név az arab nyelvbõl származik, és jelentése „becsületes, megbízható”. Az iszlám vallásban nagyon gyakori név, mivel Mohamed próféta egyik beceneve is Amin volt. A név használata azonban nem korlátozódik csak az iszlám világra, számos más kultúrában is megtalálható.

Az Amin név jelentése

Az Amin név jelentése „becsületes, megbízható”. A név hordozóit általában olyan embereknek tartják, akikre lehet számítani, akik megbízhatóak és igazságosak. Amin nevû emberekre gyakran jellemzõ a józan ész, a bátorság és az igazságosság.

Híres magyar emberek, akik Amin néven születtek

– Amin Péter (1948-2017): magyar színész, rendezõ és szinkronszínész, aki számos ismert film és sorozat fõszerepét játszotta el, mint például az Egri csillagok, a Csinibaba vagy az Álom.net.
– Amin Alhassan (1990-): magyar-szudáni származású futballista, aki jelenleg a Budapest Honvéd FC csapatának játékosa.
– Amin Abu-Amir (1941-): magyar-szír származású író, költõ, mûfordító és szerkesztõ, aki számos jelentõs mûvet fordított le magyarra.

Híres külföldi emberek, akik Amin néven születtek

– Amin Maalouf (1949-): libanoni származású francia író, aki 2011-ben elnyerte a Prima Príma-díjat, melyet a legjobb francia nyelvû regényeknek ítélnek oda.
– Amin Younes (1993-): német származású holland labdarúgó, aki jelenleg az Ajax csapatának játékosa.
– Amin al-Hafez (1926-1966): szíriai politikus, aki 1963 és 1966 között Szíria miniszterelnöke volt.

Amin becenevek

Az Amin névbõl számos becenév alakulhat ki, melyek közül a leggyakoribbak a következõk: Ami, Mínó, Mínus, Aminó, Minóska.

Amin név számmisztikai elemzése

Amin név számmisztikai elemzése során a 3-as szám jelenik meg, mely a kreativitást, az érzelmeket és az optimizmust jelképezi. A 3-as számú emberekre gyakran jellemzõ a jó humorérzék, a társaságkedvelés és a képesség, hogy másokat is feldobjanak. Az Amin nevû emberekre jellemzõ lehet az életvidámság és a pozitív hozzáállás az élet minden területén.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek