Arad

Névnapok:

Március 8.

Arad névnapok:
Március 8.

 

Az Arad név eredete és jelentése

Az Arad egy régi, keleti származású név, amelynek eredete a héber nyelvben található. A név jelentése „vörös föld” vagy „vörös sivatag”, ami a név viselõjének személyiségére is utalhat, mint például a szenvedélyes, hatalmas és elszánt jellemekre. Az Arad névnek több változata is létezik, mint például Azar, Arda, Arden és Ardith.

Híres magyar emberek a névvel

Arad nemzetközileg is elismert magyar embereknek adta nevét, akik a tudomány, a mûvészet és a sport területén érték el sikereiket.

Arad Gábor – Az elsõ magyar ûrhajós, aki 1980-ban részt vett az Interkosmosz programban és a Szaljut 6 ûrállomáson dolgozott.

Arad Vera – A Kossuth-díjas magyar színésznõ, aki a Nemzeti Színházban kezdte karrierjét és több mint 50 évig színpadon állt. Számos fontos szerepben láthattuk õt a magyar filmekben és televíziós sorozatokban.

Arad Orsolya – Magyar származású színésznõ, aki az Egyesült Államokban dolgozik és számos sikeres hollywoodi filmben és sorozatban játszott, többek között a Dexter és a Z, a zöld oroszlán.

Arad Zsolt – A magyar olimpikon vívó, aki az 1996-os Atlantai Olimpián ezüstérmet szerzett. Több magyar és nemzetközi bajnoki címet is nyert párbajtõrben.

Híres külföldi emberek a névvel

Az Arad név nem csak Magyarországon, hanem külföldön is gyakori. Néhány híres külföldi ember, akik ezt a keresztnevet viselik:

Arad Nir – Izraeli üzletember, az Arad Communications alapítója és elnöke, amely a vezeték nélküli adatátviteli technológiában élen jár.

Arad Evgeniy – Orosz származású fizikus, aki az Amerikai Egyesült Államokban dolgozik a Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumban. Olyan fontos projektekben vett részt, mint az Atomerõmûvek és a Star Wars program.

Arad Valentin – Román származású író, aki az Amerikai Egyesült Államokban él és dolgozik. Több bestseller könyve is megjelent, többek között a The House of Dracula, amelynek alapján a híres film is készült.

Arad Benjamin – Izraeli származású színész, aki számos hollywoodi filmben és sorozatban játszott, többek között a Knight and Day és a The Dark Knight Rises.

Az Arad név numerológiai elemzése

A név numerológiai elemzése során az Arad név számértéke 9. A 9-es szám a teljességet, az altruizmust, a segítõkészséget és a toleranciát jelképezi. A nevet viselõk általában nagyon érzékenyek, kreatívak és szeretnek másoknak segíteni. Azonban a 9-es szám néha túlzottan is érzékenyvé és befolyásolhatóvá teheti õket.

Az Arad név jelentése és híres emberek, akik ezt a nevet viselik, bizonyítja, hogy ez egy erõs és jelentõs név, amely sikeres és elhivatott emberekhez kapcsolódik. Bár a név eredete régi és keleti, a mai világban is releváns és népszerû marad.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek