Aram

Névnapok:

Aram névnapok:

 

Aram név eredete és jelentése
Aram egy férfi keresztnév, melynek eredete a bibliai nyelvben, az ókori héber nyelvben található. A név jelentése ‘nemes’, ‘magas rangú’ vagy ‘fenséges’. Az ókori héber nyelvben az ‘aram’ kifejezés azt jelentette, hogy ‘nemes’ vagy ‘magas rangú’. Ez a név gyakran fordul elõ a Bibliaban, ahol az Aram nevet gyakran használják Izrael szomszédai, Szíria és Mezopotámia népei megnevezésére.

Aram név jellemzõi
Az Aram név viselõi általában intelligens, bölcs és ambiciózus személyek. Õk erõs vezetõi képességekkel rendelkeznek és hajlandóak nagy erõfeszítéseket tenni céljaik eléréséért. Emellett híresen bátrak és kitartóak, akik képesek leküzdeni a nehézségeket és megoldani a problémákat.

Aram név magyar hírességei
Számos híres magyar ember viseli az Aram nevet, köztük a magyar zeneszerzõ, Aram Khachaturian, aki a XX. század egyik legjelentõsebb orosz zeneszerzõje volt. Ezenkívül van Aram Szüle, a magyar származású amerikai táncmûvész és koreográfus, aki számos díjat nyert munkásságáért.

Aram név külföldi hírességei
Aram név nem csak Magyarországon, hanem számos országban is ismert és népszerû. Például Aram Bakshian Jr., aki az USA elnöki titkára volt Ronald Reagan elnöksége alatt. Ezenkívül van Aram Avagyan, az Örményországban született orosz labdarúgó, aki éveken át játszott az orosz Premier Liga csapataiban.

Aram becézett formái
Az Aram névnek számos becézett formája létezik, mint például Ara, Arko, Arra, Ram, Ramik, Rami, Ramo, Rasmus, Rasmuska.

Aram név számmisztikai elemzése
Aram név számmisztikai elemzése alapján a név száma 5. Ez a szám dinamikus és változékony energiákat jelent, amely a kalandvágyat, a kreativitást és az alkalmazkodóképességet hordozza magában. Az 5-ös számú személyek általában nyitottak az új tapasztalatokra és szeretik felfedezni a világot. Emellett ez a szám a szabadságot és a változatosságot is jelképezi, ami megfelel az Aram név viselõinek állandó érdeklõdésének és a változatos életstílusuknak.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek