Árav

Névnapok:

Árav névnapok:

 

Árav: egy õsöreg név a magyar kultúrában

Árav egy régi és nemes magyar keresztnév, melynek eredete és jelentése is gazdag történettel rendelkezik. A név viselõi között számos híres és sikeres ember található, mind Magyarországon, mind külföldön.

Az Árav név eredete

Az Árav név egy õsöreg magyar név, melynek eredete többféleképpen is magyarázható. Egyes források szerint az ómagyar „árva” szóból származik, melynek jelentése „árvák apja” vagy „árva szülõ”. Mások pedig arra utalnak, hogy a név jelentése „vihar”, „zivatar” vagy „váratlan esemény”, ami egy erõs, hatalmas személyiségre utalhat.

Az Árav név jelentése

Az Árav név jelentése tehát összefüggésben áll az erõteljes, nagy hatással bíró személyiséggel. A név viselõi általában erõs akaratú, bátor és karizmatikus emberek, akik hatással vannak környezetükre és sikeresen érvényesítik akaratukat.

Híres magyar emberek az Árav névvel

Az Árav névvel rendelkezõ híres magyar emberek között találjuk Árav Béla festõmûvészt, aki a 20. század elején élt és kiváló portréfestõként ismert. Emellett ott van Árav Gábor, aki a 19. században élt és híres politikus és író volt. Árav Fanni, aki szintén a 19. században élt, színésznõként és énekesnõként vált ismertté.

Híres külföldi emberek az Árav névvel

Az Árav név nemzetközi szinten is ismert, és számos híres külföldi ember viseli. Ilyen például Árav Shah, a híres indiai színész, aki számos Bollywoodi filmben szerepelt. Emellett ott van Árav Singh, a híres indiai krikettjátékos, aki 2011-ben a világ legjobb krikettjátékosának választották.

A név becézett formái

Az Árav név becézett formái között találjuk az Ára, Áruci, Árám, Árón, Ári, Árka, Árkausz, Áravka, Áravika, Árvácska, Árváta, Árvátka, Árvike, Árvina, Árvinkó, Árvína, Árvíta és Árvuska.

A név számmisztikai elemzése

Az Árav név numerológiai elemzése szerint a név egy erõs, határozott személyiségre utal. A névben található betûk száma, azaz 4, a stabilitást, rendszerezést és felelõsségteljes gondolkodást jelképezi. A név összes betûjének száma, azaz 14, pedig a szerencsét és a sikert hozza az életbe. Összességében az Árav név egy erõs, karizmatikus és sikeres személyiséget takar, aki hatással van környezetére és sikeresen érvényesíti akaratát.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek