Arie

Névnapok:

Arie névnapok:

 

Arie: egy név, melynek eredete és jelentése

Arie egy igen különleges és ritkán hallott keresztnév, melynek eredete és jelentése is érdekes történettel rendelkezik. Arie eredete a héber nyelvbõl származik, és jelentése „oroszlán” vagy „király” – a név eredete a bibliai Aharón nevére vezethetõ vissza, aki Mózes testvére volt. Arie név továbbá a szanszkrit nyelvbõl is származhat, ahol az „ári” szó jelentése „nemes” vagy „magas rangú”.

Arie név jelentése azonban nem csak a név eredetébõl adódik, hanem a híres emberek által is, akik ezt a keresztnevet viselik.

Híres magyar emberek és külföldi hírességek, akik Arie névre hallgatnak

Magyarországon Arie név nincs túl elterjedve, de néhány híres magyar ember is viseli ezt a nevet. Közülük is a legismertebb talán Arie Mekel, aki a zsidó vallás számára fontos szerepet játszott a Magyar Királyságban a 13. században.

Külföldön azonban számos híresség viseli ezt a nevet, leginkább a zenészek és sportolók között. A holland énekes, Arie Ribbens, aki az 1970-es és 80-as években népszerû volt, szintén ezt a nevet viseli. Arie Luyendyk, aki a Forma-1-ben versenyzett, szintén híres holland sportoló. Arie Haan, a legendás holland labdarúgó és edzõ is ezt a nevet viseli.

A név becézett formái

Arie név becézett formái között találhatók például Arik, Ari vagy Aris. Ezek a becenevek általában a név rövidítésébõl vagy a név elsõ betûjébõl származnak.

A név számmisztikai elemzése

Arie név numerológiai jelentése a „2”. Ez a szám a harmóniát, egyensúlyt és kapcsolatokat jelöli. Arie emberek általában békés, kedves és empatikus személyiséggel rendelkeznek, akik szeretik a harmóniát és a béke megõrzését. Törekednek az egyensúlyra és fontos számukra a jó kapcsolatok kialakítása és fenntartása másokkal.

Összességében Arie név egy erõs és jelentõs név, mely számos híres és sikeres személyt adott az elmúlt évtizedekben. A név eredete és jelentése még tovább növeli ennek a keresztnévnek a jelentõségét és érdekességét.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek