Ariel

Névnapok:

Április 11.
November 10.

Ariel névnapok:
Április 11.
November 10.

 

Ariel: a név eredete és jelentése

Ariel egy szép és különleges keresztnév, mely mind a mai napig népszerûségnek örvend számos országban. A név eredete bibliai gyökerekre vezethetõ vissza, ugyanis az Ószövetségben szerepel egy hasonló hangzású név, mely a héber „????????” szóból ered, és jelentése „Isten oroszlánja”. Ezenkívül az Ariel névnek van egy másik jelentése is, mely „Isten városa” vagy „Isten temploma” lehet.

Ariel: becézett formák és névnapja

Az Ariel névnek számos becézett formája létezik, melyek közül a leggyakrabban használtak a következõk: Ari, Arik, Arrel, Aro, Aron, Arus, Lio, Lior, Liora. A névnapja június 19-én van, melyet az Ószövetségben is szereplõ próféta, Azariás névnapjára emlékezve ünneplünk.

Híres magyar emberek, akik Ariel néven ismertek

Számos híres magyar ember viseli az Ariel keresztnevet, és az alábbiakban bemutatunk néhány kiemelkedõ példát:

1. Szabó Ariel – színésznõ, énekesnõ, aki számos musicalben is szerepelt, például a Notre Dame-i toronyõrben és az Énekelj, szívemben! címû darabban.

2. Bárdi Aurél (eredeti nevén: Ariel Bárdy) – színész, aki többek között a Szomszédok címû sorozatban is szerepelt, valamint számos színpadi darabban is játszott.

3. Dorogi Áriel – modell, aki 2014-ben megnyerte a Miss World Hungary versenyt, majd részt vett a Miss World nemzetközi szépségversenyen is.

Híres külföldi emberek, akik Ariel néven ismertek

Az Ariel névnek számos híres külföldi viselõje is van, akik közül néhányat az alábbiakban mutatunk be:

1. Ariel Winter – amerikai színésznõ, aki fõként televíziós sorozatokban szerepelt, például a Modern családban.

2. Ariel Sharon – izraeli politikus és hadvezér, aki késõbb Izrael 11. miniszterelnöke lett.

3. Ariel Levy – chilei származású amerikai újságíró és író, aki számos díjat nyert munkásságáért, köztük az Emmy-díjat is.

Ariel név számmisztikai elemzése

Ariel névnek a számmisztikában is van jelentõsége, ugyanis a betûk számmal való megfeleltetése alapján a név száma 3. Ez a szám a kreativitást, kommunikációt és önbizalmat jelképezi, így az Ariel nevet viselõ emberek általában érdeklõdõek, kreatívak és magabiztosak. Emellett a számmisztikában a 3-as számhoz kapcsolódik még a kiegyensúlyozottság és a harmónia, így a névvel rendelkezõk általában nyugodt és békés természetûek is lehetnek.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek