Ashraf

Névnapok:

Ashraf névnapok:

 

Ashraf név eredete és jelentése
Az Ashraf egy arab eredetû név, amely a ???? (ashraf) szóról ered, ami „nemesebb”, „dicsõbb” vagy „magasabb rangú” jelentést hordoz. A név vallási szempontból is fontos, mivel a Koránban is szerepel, mint Allah legnemesebb teremtményeinek neve.

Ashraf név jelentése a számmisztikában
A név számmisztikai elemzése során a A=1, S=1, H=5, R=2, A=1, F=8 betûk számmal való megfeleltetésével összeadva a számokat, 18-ast kapunk. Ez a szám a számmisztikában a teljesség és a kiteljesedés szimbóluma, valamint a karmikus egyensúlyt és az isteni teremtõ energiákat jelképezi.

Híres magyar emberek neve Ashraf
Magyarországon a Ashraf név nem annyira elterjedt, de azonban több híres magyar ember is viseli ezt a nevet. Közülük az egyik legismertebb Ashraf Ghani, aki jelenleg Afganisztán elnöke. A nevet viselõ másik híresség Aziz Ashraf, aki a magyarországi bangladeshi közösség egyik vezetõ személyisége.

Híres külföldi emberek neve Ashraf
A név egyik legismertebb hordozója az említett Ashraf Ghani mellett Ashraf Barhom, izraeli színész, aki többek között a Homeland és a Tyrant címû sorozatokban is játszott. Ezenkívül Ashraf Ismail, a kanadai videojáték-fejlesztõ stúdió, az Ubisoft kreatív igazgatója is ezt a nevet viseli.

Ashraf becézett formái
A név becézett formái lehetnek például Ash, Ashi vagy Rafi.

Összegzés
Az Ashraf név eredete arab, jelentése „nemesebb” vagy „dicsõbb”, számmisztikai elemzése szerint pedig a teljességet és az egyensúlyt jelképezi. A név nemzetközi hírességei között szerepelnek politikusok, színészek és videojáték-fejlesztõk. Magyarországon a név nem túl elterjedt, de azonban több híres magyar ember is viseli, köztük az Afganisztán elnöke és a magyarországi bangladeshi közösség egyik vezetõ személyisége.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek