Atlasz

Névnapok:

Április 6.

Atlasz névnapok:
Április 6.

 

Atlasz: A hatalmas erõ és kitartás szimbóluma

Az Atlasz név eredete és jelentése

Az Atlasz név görög eredetû, melynek jelentése „a hatalmas erõ” vagy „a kitartás”. A név eredetét a görög mitológiában található Atlasz istentõl kapta, aki a hegyek és az égbolt istene volt, és hatalmas erõvel bírt. A név eredetéhez kapcsolódik a „tartani” jelentésû görög „tlenai” szó is, ami azt jelenti, hogy valaki kitartó, erõs és szilárd.

A név becézett formái

Az Atlasz névbõl több becézett forma is származik, mint például Ati, Atis, Atti, Atilla, Ati, Atilla, Attila, Attiló, Atus, Atula, Tila, Tili.

A név számmisztikai elemzése

A név számmisztikai elemzése során az egyes betûk számmisztikai értékeit összeadva kapjuk az összesített számot, melybõl kiderül, hogy milyen jellemzõkkel rendelkeznek az Atlasz nevû emberek. A név számmisztikai elemzése során az alábbi eredményeket kapjuk:

A=1, T=2, L=3, A=1, S=1, Z=8
1+2+3+1+1+8=16
Az 1+6=7 szám a bölcsességet, az intuíciót és a spirituális megértést jelképezi. Az Atlasz név viselõi általában okos és bölcs emberek, akik képesek meghallani a belsõ hangjukat és követni az intuíciójukat. Emellett hajlamosak a filozófiai gondolkodásra és a spirituális utazásra.

Híres magyar emberek az Atlasz nevet viselõk közül

– Atlasz Gábor: a magyar származású, amerikai színész, akinek igazi neve Sándor Ede Farkas volt. Az Atlasz nevet az Egyesült Államokban választotta mûvésznevénak.
– Atlasz Béla: a magyar tudós, aki a magyar fizika és kémia elsõ nagy alakja volt, és a Magyar Tudományos Akadémia elsõ igazgatója.
– Atlasz Zoltán: a magyar származású, németországi színész, aki számos népszerû sorozatban és filmekben szerepelt.

Híres külföldi emberek az Atlasz nevet viselõk közül

– Atlasz Shrug: az amerikai származású, világhírû testépítõ, aki a testépítés egyik legnagyobb ikonja volt.
– Atlasz Copco: az svéd származású, világszerte ismert ipari vállalat, amely a gépek és berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozik.
– Atlasz Genius: az amerikai rapper, producer és színész, aki a 90-es években vált híressé, és azóta is aktív a zeneiparban.

Összességében elmondható, hogy az Atlasz név olyan embereket jelöl, akik rendkívül erõsek és kitartóak, és képesek bölcs döntéseket hozni az életben. Híres viselõi között számos tehetséges és sikeres ember található, akik a név jelentésének megfelelõen képesek meghódítani a világot.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek