Báruk

Névnapok:

Augusztus 24.

Báruk névnapok:
Augusztus 24.

 

A Báruk név eredete és jelentése

A Báruk egy szép, eredeti és érdekes magyar keresztnév, melynek eredete a héber nyelvbõl származik. A név jelentése „áldott” vagy „boldog” szóval egyenlõ, és ezzel a jelentéssel tökéletesen kifejezi azt a reményt és szeretetet, amit a szülõk a gyermekük számára kívánnak.

A Báruk név becézett formái

A Báruk névnek több becézett formája is létezik a magyar nyelvben. Ezek közé tartozik például a Bári, a Báris, a Báro, a Báruka, a Bárinka vagy akár a Barbi is.

A Báruk név számmisztikai elemzése

A Báruk névnek számmisztikailag is van jelentõsége. Ha az angol ábécé betûinek megfelelõ számokat összegezzük, akkor a Báruk név száma 3 lesz. A 3-as szám a kreativitást, az optimizmust és az életvidámságot jelképezi, ami nagyon passzol ehhez a boldog és áldott jelentésû névhez.

Híres magyar emberek a Báruk névvel

Számos híres magyar ember viseli a Báruk nevet, akik közül kiemelkedik Báruk Péter, az ismert magyar mûfordító és író, valamint Báruk Zsuzsa, a Magyar Rádió egykori újságírója és mûsorvezetõje.

Híres külföldi emberek a Báruk névvel

A Báruk név nem csak Magyarországon, hanem külföldön is ismert és elterjedt. Egyik legismertebb híres külföldi ember a névvel Báruk Obama, az Egyesült Államok egykori elnöke, aki a név jelentése szerint valóban áldott és boldog életet él. Ezen kívül a név egy másik híres hordozója Báruk Cábril, a spanyol származású világhírû színész, akinek a név hasonló jelentése az életében is megmutatkozik.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek