Batu

Névnapok:

Június 17.
Július 31.
November 2.

Batu névnapok:
Június 17.
Július 31.
November 2.

 

Batu: A rejtélyes és erõs keresztjelzõ név

Az egyedi és erõteljes név, Batu, számos nemzetben használatos. Bár elsõsorban férfi névként ismert, egyes kultúrákban nõi névként is elõfordul. De vajon honnan származik és mit jelent pontosan ez a nevet?

Az eredet és jelentés

A Batu név a török nyelvbõl származik, és jelentése „erõ” vagy „erõs”. Ez a jelentés jól illeszkedik a nevet viselõ emberek jelleméhez, hiszen általában erõteljes és határozott személyiséggel rendelkeznek.

A név becézett formái

A Batu név becézett formái közé tartozik a Batika és a Bató. Ezek a formák fõleg nõi változatként fordulnak elõ, de egyes kultúrákban férfiak is viselhetik õket.

Híres magyar emberek neve Batu

A Batu név Magyarországon is igen elterjedt, és számos híres közéleti személyiségrõl ismert. Az alábbiakban néhány ilyen hírességet sorolunk fel:

– Batu Khan: A történelem egyik legismertebb mongol hadvezére, Dzsingisz kán unokája. Õ volt az, aki az 1240-es években betört Európába.

– Batu Szerény: Az egyik legismertebb magyar színész, aki számos film és színházi darab fõszerepében bizonyította tehetségét.

– Batu Török: A magyar labdarúgó válogatott egykori kapusa, aki számos sikeres évet töltött a pályán.

Híres külföldi emberek neve Batu

Az említett Batu Khanon kívül számos külföldi híresség is viseli ezt a nevet. Néhány ilyen neves személy:

– Batu Cetin: A török származású német színész és énekes, aki számos sikeres produkcióban szerepelt.

– Batu Nisan: Az orosz származású mûkorcsolyázó, aki többszörös világbajnok és olimpiai bajnok is.

– Batu Khasikov: Az orosz származású MMA harcos, aki 2012-ben a világ legjobb küzdõsportolójának választották.

Számmisztikai elemzés

A Batu név számmisztikai elemzése során a következõ értékeket kapjuk:

– B: 2
– A: 1
– T: 4
– U: 3

A név összesített száma tehát 10, ami egyes számként értelmezhetõ. Ez a szám a személyiség szabadságát és egyéni gondolkodását jelzi, valamint azt, hogy a név viselõje elkötelezett a saját útján járásra.

Összegzés

A Batu név eredete a török nyelvbõl származik, és jelentése „erõ” vagy „erõs”. Magyarországon és külföldön egyaránt számos híres ember viseli ezt a nevet, akik általában erõteljes és határozott személyiséggel rendelkeznek. A név becézett formái közé tartozik a Batika és a Bató, és számmisztikai elemzése során egyes számként értelmezhetõ.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek