Batus

Névnapok:

Június 17.
Július 31.
November 2.

Batus névnapok:
Június 17.
Július 31.
November 2.

 

A Batus név eredete és jelentése

A Batus egy eredetileg szkíta eredetû név, melynek jelentése „harcos” vagy „katonai vezetõ”. A név több különbözõ nyelvben is ismert, így a törököknél és a mongoloknál is megtalálható hasonló formában. Magyarországon leggyakrabban férfi keresztnévként használják.

Híres magyar emberek a Batus névvel

A Batus név nemzetközileg ismert magyar híressége közé tartozik Báthory Erzsébet (1560-1614), aki a történelem egyik leghírhedtebb nõi sorozatgyilkosaként vonult be a köztudatba. Õt gyakran emlegetik a „vérszomjas grófnõ” vagy a „vérgrófnõ” becenevekkel. A Batus névvel büszkélkedhet még Báthory Gábor (1589-1613) is, aki Báthory István erdélyi fejedelem fia volt és a Lengyel–Magyar Királyság trónjára is pályázott.

Híres külföldi emberek a Batus névvel

A Batus névvel számos híres külföldi személy is rendelkezik, köztük a mongol hadúr, Dzsingisz kán (1162-1227), akinek eredeti neve Temüdzsin volt, de késõbb Bator néven ismerték. A kán fiát, Dzsuci-t is Bator néven emlegették. A török történelem egyik legismertebb vezetõje, Bajbarsz (1223-1277) is a Batus névvel rendelkezett, mely szintén a „harcos” jelentést hordozta.

A Batus név becézett formái

A Batus névnek számos becézett formája létezik, köztük a Bata, Bati, Bátor, Báti, Batuska, Batoró, Batikó, Bató, Batos, Batu, Bátusz, Batuló, Batyi, Batyu, Batyika.

A Batus név számmisztikai elemzése

A Batus név számmisztikai értelmezése során a betûknek számmisztikai jelentéseik vannak, amelyeket összeadva kapjuk a név számmisztikai értékét. A Batus névre vonatkozóan a következõképpen alakul a számítás:

B=2, A=1, T=4, U=3, S=1 összeadva: 2+1+4+3+1= 11

Az 11-es szám a számmisztikában az önkifejezés és az önbizalom száma, ami arra utal, hogy a Batus nevû ember rendkívül magabiztos, határozott és önálló egyéniség. A 11-es szám egyben a szellemi fejlõdés és a kreativitás száma is, így a Batus névvel rendelkezõk általában rendkívül intelligensek és kreatívak is.

Női keresztnevek

Férfi keresztnevek